Zelenina fotoinspirace s vážením
Jak vidíte na fotkách, tak si občas kontrolně a pro ilustarční účely některá jídla převažuji.
Tyto fotky zde dávám kvůli velikostem zeleninových porcí. Mnoho lidí mi říká, že jedí zeleninu a když se dostaneme ke konzultování jídelníčku, vyplyne, že si třeba každý den, nebo ob den dají trošku oblohy podobné těm, které se dávají v ne příliš progresivních restauracích (trocha rajčat, okurky, papriky, případně salátový list).
Osobně již mám v oku, kolik zeleniny potřebuji připravit, abych se dostávala k doporučovaným 400g zeleniny za den. Většinu zeleniny si rozložím do dvou hlavních jídel, a trochu pojím se svačinami, nebo se snídaní. Tím, že kombinuji několik druhů zeleniny dosahuji větší pestrosti ve stravě, než když bych používala třeba jen 2 druhy. Osobně mi chutná mrkev, uvědomuji si, že to je zelenina s vyšším glykemickým indexem, proto ji kombinuji s dalšími typy zeleniny, které mají GI nízký (zelené fazolky, brokolice, bílá ředkev, růžičková kapusta, řapíkatý celer).
Na seminářích o odkyselování organizmu nám vždy říkali, že zelenina je díky vitálním látkám, které obsahuje, balzám na naše játra, její konzumace pomáha, aby se v našich tělech udržovala acidobazická rovnováha. Přeji každému, aby si k ní našel vztah a objevit druhy a úpravy zeleniny, které bude považovat za chutné.
Tyto mé fotografie nejsou jediným možným návodem jak konzumovat zeleninu, je to jedna z možností a na Vás je jak si to zařídíte pro sebe.
Rozkliknutím obrázků se vám zvětší a budete si moci přečíst gramáže potravin na talířích.