Foto inspirace snídaně, svačiny a studené večeře (déle se načítá)
Krom "hlavních" teplých jídel, kterými jsem se zabývala v příspěvcích Jaká je struktura Vašeho jídelníčku 1 a 2, a počítám, že nám vyjdou maximálně 2x za den, nám do dosažení 3 až 5ti jídel zbývá dost prostoru, který bychom rádi smysluplně využili.
Jak se říká "Jeden obrázek za 1000 slov", tak veřím, že tato foto inspirace Vám může být užitečná.
Opět to je inspirace "Jak to také může být". Zařadila jsem tu jak své běžné snídaně typu koktejl (v různých formách - tekutější, s kaší, s jogurtem ...), pečivo s "něčím", pár cestovních snídaní avšak i některé snídaně teplé.
Jsou to všechno možnosti, které střídám podle potřeby. Koktejly mám ráda na snídani a jako praktickou variantu dalších jídel, většinou je posnídám tak 3-4x v týdnu, ale například, když si večer po tréningu dám koktejl, tak si ráno ráda udělám slanou snídani. Když vím, že mám přes den domluveno více lidí,nebojedu na nějaké školení a je dost pravděpodobné, že budu svačit, nebo obědvat koktejl, tak si také dám slanou snídani.
Zajímavý typ týkající se sestavování stravy je pokud je to možné, tak si pravidelně nedělat 2 sladká jídla po sobě. Takže když mám třeba koktejl na snídani, tak preferuji slanou svačinu - třeba půl rohlíku se sýrem.
Teplé snídaně používám například v době, kdy chci více podpořit svou slezinu, když den předem nejím nic moc, nebo jako dobrý základ když mám/e před sebou dalekou cestu, školení, nebo výlet u kterého si nejsem jistá jaké budou možnosti jídla na cestě. U teplých snídaní využívám "základ" (např vývar, uvřenou čočku s rýží ...) který mám dopředu uvařený, jen udělám čerstvou zeleninu.
Pokud to rozeberu po vzoru příspěvků "Co máte ve svém jídleníčku"
- sacharidy: palčinky, housky, chleba, pufované chlebíčky, rýže, quinoa, koktejl, ovoce - čerstvé i sušené, mandlový protein, ovesné vločky
- vláknina: len, celozrnné pečivo a luštěniny, zelenina (v mém případě nejvíce mrkev a zelí)
- proteiny: cizrna (humus), sýry, šunky, ryby, vajíčka, koktejl, čočka, mandlový protein
- tuky: sýry, šunky, tuk v lněném semínku, máslo, tuk pod vajíčky, olivový olje
Tato jídla, krom obrázku jablka s ořechy a čtvrtky rohlíku s valašskou svačinkou a mrkvovým salátem, jsou míněna jako snídaně, případně, jako studené večeře a v menších porcích se hodí jako svačinky.
Když si některý z obrázků "rozkliknete" zobrazí se vám větší a text bude dole jako titulek, jakmile jste v tomto zobrazení, můžete obrázky projíždět po jednom, jako ve fotogalerii. Když přes x v pravém horním rohu obrázek zase zavřete, uvidíte zpátky mozaiku obrázků s oranžovými popisky.